seminarski radovi

alpinizam

Sve o sportskim dešavanjima u našem gradu

alpinizam

Порукаод bokiextrem » 27 Нов 2006 23:01

Ako nekoga zanima ova tema neka pise! Znam sve odgovore!

alpinista
Bojan Trailovic
Корисников грб
bokiextrem

Поруке: 58
Придружен: 27 Нов 2006 22:30

Порукаод Pomahnitali_maslacak » 27 Нов 2006 23:36

Слика

27. Jula ove godine Bojan se popeo na Mon Blan najvisi vrh planisnkog masiva Alpi , koji se nalazi na 4.810 metara nadmorske visine .
Interesantno mesto za letovanje :shock:
Inace Bojan je drugi Pozarevljanin koji se popeo na ovaj vrh.
Koliko znas - toliko vredis. Ipak, koliko ne znas - toliko si srecniji !
Корисников грб
Pomahnitali_maslacak
Bas najbolji sam

Поруке: 736
Придружен: 24 Мај 2005 18:42

Порукаод bokiextrem » 01 Дец 2006 04:47

Hvala svima!!!! Zaista bi mi bilo drago da za Vas istaknem zastavu grada na Akonkagvi ( najvisem vrhu sveta van azijskog kontinenta), kao i na najvisem na svetu ukoliko odem na Akonkagvu!!!!!!!!!!
Корисников грб
bokiextrem

Порукаод bokiextrem » 01 Дец 2006 05:20

Iskreno malo sam preterao! Niko, ali bas niko ne zna bas sve odgovore na bilo koju temu! Covek se usavrsava dok je ziv. Npr. moj drug Jovan Skrbic (1981) iz KG-a je 20. septembra 2003. godine imao takav pad, koji ce te Vi verovatno moci samo gledati na filmovima! Tako treba da bude ( samo na filmovima) i zaista ne zelim da tako nesto iko od Vas dozivi. Ovo je prvi put da javno govorim o tome! Moj trener i on su peli smer koju niko iz Srbije nisu ponovili posle Rusa 1991. godine ciji je naziv celik! Tezine je 7+, a to je ekstremno tesko u alpinizmu za slobodno penjanje! Nisu imali dovoljan broj klinova i pogadjajte sta je dalje bilo... Gledali smo zajedno sa njegovim ocem kako izgleda kada ljudsko telo slobodno pada kroz vazduh oko 30 m - jedna osmospratnica! Da se vratimo na temu, da su imali sponzore! Jovan, ne bi se nalazio u komi 3 nedelje, a i do dana danasnjeg je na oporavku od pada. Mozemo se samo bogu zahvaliti za njega, a iskreno ne bih voleo da moju sadasnju devojku - buducu zenu pogode ovakva desavanja! Pricam istinitu pricu iz prve ruke jer sam osoba koja se prva ispela do njega da mu ukaze prvu pomoc!
Ovo je poslednja zabelezena nesreca u Srbiji sto se tice alpinizma, tako da bih pozvao sve zainteresovane da se bave ovim sportom jer procentualno gledano, alpinizam je sigurniji i bezbedniji od npr. automobilizma.
Zaista ne zelim da ikoga plasim, ali verujte mi da nema bolje spoznaje samoga sebe do kada se ne popnete na neki vrh i suocite sa svojim strahovima.
Корисников грб
bokiextrem

Порукаод jackie brown » 01 Дец 2006 10:24

Moji strahovi su, npr. ovde, u niziji. Alpinizam mi bash i ne bi mnogo pomogao da se suochim sa njima, mada bi bilo super da mozhe .. ono, iscimash se da se popnesh na neki vrh i kraj tvojim problemima.. :)
Ali super je sve to, bolje ljudi i time da se bave i razvijaju se psihichki i fizichki nego npr. da bulje u rachunar ili piju piva po ceo dan. :lol:
Chlan sam planinarskog drushtva `Zheleznichar` u Bg-u, ishla sam na kojekava planinarenja, ali moji su vrhovi do 2000m ;)
Sve u svemu, podrshska i tako to .. :D
- Ne treba se bojati ljudi.
- Pa ja se i ne bojim ljudi, nego onoga sto je neljudsko u njima.
Корисников грб
jackie brown

Поруке: 1151
Придружен: 20 Јан 2005 05:44
Место: 110th street

Порукаод bokiextrem » 01 Дец 2006 17:15

Ne pominji mi racunar molim te. Zbog planinarstva i alpinizma poceo uporedo da se bavim i umetnickom fotografijom pa zamisli sve te sate za kompom, dok ih sredjujem! Ako zelis mozes probati neki abzajl ( spustanje uzetom ), cisto adrenalina radi i razmrdavanja, a ko zna mozda ti se svidi. U alpinistickom odseku vec imamo jednu devojku koja i nije losa ali je dosta lenja, pa se bas zalazem i forsiram je jer moze biti OK. Razmisli pa javi moj mejl je - bokiextrem@yahoo.com Inace ponuda vazi za sve zainteresovane!
pozdrav svima!
Корисников грб
bokiextrem

Порукаод jackie brown » 02 Дец 2006 16:58

Ehh .. ja sam iz Beograda.
A jednog dana kada budem imala vishe vremena da se posvetim tome .. ko zna, mozhda se i javim :D
- Ne treba se bojati ljudi.
- Pa ja se i ne bojim ljudi, nego onoga sto je neljudsko u njima.
Корисников грб
jackie brown

Поруке: 1151
Придружен: 20 Јан 2005 05:44
Место: 110th street

Порукаод bokiextrem » 05 Дец 2006 22:08

ej, j... ga! Upravo stigao iz BG-a, bio tamo od subote. Inace u subotu je odrzano takmicenje u Draj Tulingu, a to je penjanje vestacke stene sa opremom za penjanje u ledu. Sinoc iskoristio priliku i odradio trening u Prvoj Beogradskoj gimnaziji, tamo ima vestacka stena. Obecavam fotke u skorijoj buducnosti i sa takmicenja a i sa treninga.

S Postovanjem alpinista
Bojan Trailovic
Корисников грб
bokiextrem

Re: alpinizam

Порукаод gagica » 13 Феб 2010 02:00

Zdravo svima! :)
E mene zanima penjanje na vestacku stenu i htela bih to u skorije vreme da pocnem da treniram. Trenutno sam u losoj formi, godinu dana skoro nista nisam trenirala, dugo sam trenirala tae-bo, a kratko vreme plivanje. Sto se tice penjanja, to je nesto sto sam oduvek volela i imam smisla za to, a i prilicno sam elasticna. Znam da postoji vestacka stena u Prvoj bg gimn, pa me zanima tvoje licno misljenje o tome, da li mi bi mi bio potreban trener, da li prethodno moram da imam dobru kondiciju i uopste sta bi trebalo znati pre nego sto se upustim u to? Hvala unapred! Pozz :))
gagica

Поруке: 1
Придружен: 13 Феб 2010 01:35

Re: alpinizam

Порукаод HuGo » 17 Мар 2010 05:42

Ja neam pojma o penjanju, ali sam siguran da ti treba trener, neces valjda sama da se pentras na kamenje, ko ce da te spasi ako krenes da padas...ako se razbijes o zemlju...e to bi bilo zajebano.
I make mistakes, I learn from everyone
And when its said and done
I bet this Brotha be a better one

Never forget, that God hasn't finished with me yet
I feel his hand on my brain
When I write rhymes, I go blind, and let the lord do his thang....
Корисников грб
HuGo
Amaru

Поруке: 1186
Придружен: 27 Сеп 2006 15:08
Место: Raj

Повратак на Sport u našem gradu

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост